Skip to main content

BOOTFITTING

Bootfitting

Het aanbod in skischoenen is enorm groot en een goede schoen is van uitermate groot belang om een comfortabele ervaring te garanderen. Een correcte opmeting & analyse van jouw voet is de basis voor een juiste keuze. Bij aankoop van een paar skischoenen krijg je bij Melosport éénmalig een bootfitting inbegrepen.

1. Analyse

Met de podoscoop nemen we een afdruk van je voet, zo kennen we de lengte, breedte en ondersteuning van je voet. Indien we merken dat je voet extra ondersteuning nodig heeft kunnen we ook zolen op maat maken.

2. Fitting

Nu we je voet wat beter kennen, gaan we ook jou beter leren kennen. Wat is je skistijl en -niveau? Wat zoek je in een schoen? Heb je voordien al problemen ervaren met schoenen? Nu gaan we samen op zoek naar de ideale schoen voor jou!

3. Keuze

Na verschillende modellen gepast te hebben, komen we tot de eindbeslissing. Indien je geen SIDAS-zolen (steunzolen) nodig hebt, passen we onmiddellijk de binnenschoen aan. Bij Melosport werken we met thermisch vervormbare binnenschoenen. Dat wil zeggen dat we de schoenen eerst opwarmen en nadien laten afkoelen rond jouw voet, waardoor ze de juiste vorm aannemen. Dit vraagt wat tijd, verken dus zeker op je gemak de rest van onze winkel. Indien nodig passen we ook enkele drukpunten aan, aan de buitenschaal van je skischoen of werken we met SIDAS CUSTOM SHELLS en SIDAS THERMOLINERS, ofwel lege buitenschalen en 360* vervormbare binnenschoenen. Ook werken we met de nieuwe PU Classic Comfort-liner, een te injecteren binnenschoen, voor een perfecte pasvorm en optimaal comfort.

4. Zolen op maat

Indien je nood hebt aan zolen op jouw maat voor extra ondersteuning en stabiliteit, maken we die in eigen atelier op een SIDAS CUSTOM FIT-STATION. Deze zolen geven 100% ondersteuning en extra demping. Hierdoor komen je voeten niet alleen meer tot rust, door de stabiliteit is er ook geen sprake meer van wrijving en dus van pijnlijke ontstekingspunten op bv. je enkels of scheenbeen. We kunnen ook zolen maken voor je bestaande skischoenen.