Skip to main content

Melosport is al meer dan 50 jaar een gevestigde waarde in sport en vrije tijd, dit met de nodige kennis en deskundig advies. Service en klantvriendelijkheid dragen we bij ons hoog in het vaandel, daarom staat ons Melo-team altijd klaar om te voldoen aan jullie sportieve noden.

Bij ons kan je terecht voor één van de meest uitgebreide assortimenten aan sportartikelen van Limburg.

1965

Het familiebedrijf Melosport werd in 1965 opgericht door Willy Melotte en Suzanne Smets, ouders van Mark Melotte (huidige mede-eigenaar) op de Herestraat nr. 61. Het aanbod bestond voornamelijk uit kampeerartikelen, later kwamen daar ook sportartikelen bij.

1972

In 1972 kochten Willy en Suzanne de restanten van de stoeltjeslift van Expo ’58 en plaatsten ze op Herestraat 50, waar Melosport sindsdien gevestigd is. Ook hun gamma werd uitgebreid met “Alles voor Sport, Camping en Vrije Tijd”. Melosport was ook zeer actief aanwezig als sponsor van verschillende sportclubs over heel Limburg en ver daarrond.

1995

In 1995 namen zoon Marc Melotte en schoondochter Katrien Colemont de zaak over van Willy en Suzanne. Zij breidden het assortiment verder uit door verschillende sporttaken toe te voegen zoals tennis, ski, etc.

1999

In 1999 werden de beneden- en tussenverdieping grondig verbouwd.

2015

2015

In 2015 was het de beurt aan de bovenverdieping en werd hij volledig verbouwd.

Nu

Ondertussen bestaat het gamma van Melosport uit 9 verschillende sporten voor jong én oud. Door de jaren heen werden de nieuwste favoriete sporten toegevoegd, zoals hockey, padel, fiets, etc.